torstaina, maaliskuuta 16, 2006

Skutta-blogi on avattu

Onko helsinkiläinen viheralue kaupunkipuisto, metsä, puutarhapiha, golfkenttä vai kivilaattojen välistä tursuavaa heinää? Miten viheralueita pitäisi hoitaa? Kenen vastuulla on leikkipuistojen kunnossapito? Miten syntyy viheralueen arvo ja miten sitä voi mitata?

Jäävätkö viheralueet tulevaisuudessa uusien asuinalueiden alle? Minkälainen on ekologinen kaupunkirakenne? Miksi Helsinki on sitoutunut suojelemaan kaupunkiluonnon monimuotoisuutta? Mikä on seutukaava, maakuntakaava, yleiskaava, osayleiskaava, asemakaava ja miten niistä saa tietoa? Missä päätökset viheralueista ja kaavoituksesta tehdään?

Oli skutta mikä tahansa, voit keskustella siitä täällä. Tervetuloa!

2 kommenttia:

12:47 ip. , Blogger Enemmistöläinen kirjoitti...

Puistojen nakertamistarvetta voidaan vähentää, kun kartoitetaan alueet, jotka ovat liian harvojen käytössä verrattuna kaikkien puistoon.

Malmin kenttä on sellainen, mutta vielä enemmän kohtuuttomia etuja on Talin golf -klubilla. Golf -kenttä sopisi paremmin esim. Sipoon korven ympärille.

Helsingillä ei ole Santahaminan lisäksi muita mahdollisuuksia rakentaa moderneja puutarhakaupunkeja (asuntolaivoineen) kuin juuri Tali, Kumpula ja Malmi.

 
11:08 ap. , Anonymous Jaakko Kullberg kirjoitti...

Helsinki on kaupunki, miksi tänne pitäisi rakentaa hökkelikyliä tai asuntolaivoja Sandikseen - siellä muuten tuulee syksyisin ja lujaa. Asuntolaivat voi hilata Hakaniemen ja Krunikan rantaan, joita voisi mainiosti kehittää nykytilasta.

Tänne pitäisi rakentaa pilvenpiirtäjiä jättää osa alueista rakentamatta. Vaikka eipä silti - olishan se mukava asua keskellä kaupunkia tammimetsässä - vitsi kun olisi vielä 2000 m korkeat vuoret Kaivarissa. Frankly - Helsinki ja noi satelliitit on miljoonakaupunki - puutarhat kantsii vastaisuudessa rakentaa muualle. Se mikä on tehty olkoon, kulttuurihistoriaa niinku - Malmi mukaanlukien.

Golfista olen samaa mieltä, dorkaa viljellä ei saa liikkua kylteillä ympäröityä vihreää autiomaata kaupungissa.

 

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu