tiistaina, joulukuuta 16, 2008

Valtuustoaloite kansallisesta kaupunkipuistosta

Stadin rantaryhmä on tehnyt kunnallisaloitteen kansallisen kaupunkipuiston perustamisesta Helsinkiin. Erittäin kannatettavaa! Viheraluetyöryhmä kirjoitti kansallisen kaupunkipuiston puolesta 5.4.2008. Helsinki tarvitsee oman kansallispuistonsa. Tällä hetkellä Suomeen on perustettu kaikkiaan neljä kansallista kaupunkipuistoa Hämeenlinnan Aulankoon, Heinolaan, Poriin ja Hankoon viimeisin.

Ympäristölautakunta käsittelee tämän päivän kokouksessaan (16.12) Pekka Haaviston (vihr.) ja 30 valtuutetun allekirjoittaman valtuustoaloitteen ja Stadin rantaryhmän kunnallisaloitteen kansallisesta kaupunkipuistosta. Valtuustoaloitteessa esitetään, että Helsinki aloittaa saman tien vlamistelut kansallisesta kaupunkipuistosta yhteistyössä Espoon kanssa. Alueeseen kuuluisi kahden kaupungin keskeisimmät ranta-alueet: Laajalahti, Tarvo, Munkkiniemi, Taivallahti ja Hietaniemi.

Stadin rantaryhmän aloitteessa ehdotetaan, että yleiskaavassa Helsinki-puistoksi merkitty alue saisi ympäristöministeriön vahvistaman kansallisen kaupunkipuisto –aseman. Lisäksi puistoon pitäisi liittää Sipoon liitosalueen tärkeät luonnonrannat, Mustavuoren luonnonsuojelualue ja myöhemmin myös Sipoonkorven alue.

Ympäristälautakunnan lausuntoehdotus on hankkeelle erityisen myönteinen ja kiiruhtaa selvitystyön käynnistämistä. Lautakunnan mielestä Haaviston valtuustoaloite ja kunnallisaloite ovat täysin Helsingin kaupungin ympäristöpolitiikan mukaisia. Lisäksi lausunnossa huomioidaan muut luonnon monimuotoisuuden ja virkistyksen kannalta tärkeät viheralueet ja viheralueyhteydet. Varsinkin länsi-itäsuuntaiset viheryhteydet ovat puutteellisia. Näiden alueiden turvaaminen ja kytkös toisiinsa on myös erittäin tärkeää ja siihen tarvitaan kuntien välistä yhteistyötä.

Ja onnea kaikille viheralutyöryhmän uusille luottamushenkilöille. Allekirjoittanut jatkaa ympäristölautakunnassa varapuheenjohtajana. Kiitos luottamuksesta.

Tunnisteet: , , ,

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu