maanantaina, toukokuuta 11, 2009

Sipoonkorpi ja viheralueet valtuustostrategiassa


Helsingin kaupunginvaltuusto hyväksyi huhtikuun viimeisessä kokouksessaan (29.4.) valtuustostragian. Alkuperäisen versioon verrattuna viheralueiden ja etenkin Sipoonkorven säilymisen osalta strategiaan tehtiin huomattavia parannuksia. Kiitos vihreiden valtuutettujen ja viheraluetyöryhmän panoksesta seuraavat lisäykset saatiin lisättyä asiakirjaan:

Helsingin tavoitteena on Sipoonkorven kansallispuiston perustaminen. Selvitetään liitosalueen suunnittelun yhteydessä kuinka Sipoonkorven arvokkaat alueet suojellaan, Sipoonkorven metsämanner säilytetään yhtenäisenä ja riittävät ekologiset käytävät metsämantereen ja merenrannanvälillä turvataan. Sipoonkorven kansallispuiston rajaukset tehdään kokonaissuunnittelun yhteydessä.

Viheralueet pyritään huomioimaan tiivistyvässä kaupunkirakenteessa seuraavasti:

Maankäytössä ja kaupunkisuunnittelussa keskeiset periaatteet ovat kaupunki- ja seuturakenteen tiivistäminen ja eheyttäminen sekä liikenne- ja liikkumisjärjestelmien kehittäminen sujuvaksi ja joustavaksi. Tavoitteena on, että päivittäin kuljetut kilometrit asukasta kohti kääntyvät laskuun. Periaatteena on myös yhtenäisten viheralueiden ja viheralueyhteyksien säilyttäminen sekä rantojen säilyttäminen kaikkien kaupunkilaisten virkistyskäytössä.

Tulevaisuus näyttää kuinka hyvin tärkeät viheralueet säilyvät eheyttävässä kaupunkirakenteessa. Helsingin luonnonsuojeluyhdistys esitti omat näkemyksensä liitosalueen ekologiseen maankäytön suunnitteluun. Ympäristöministeriö näyttää olevan nihkeä Sipoonkorven suojeluun. Helsingin Sanomat ottivat vahvasti kantaa Sipoonkorven kansallispuiston perustamisen puolesta tämän päivän (11.4.09) pääkirjoituksessaan.

Tunnisteet: , ,

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu