maanantaina, lokakuuta 30, 2006

Helsingin kaupunki jarruttelee luonnonmukaiseen viljelyyn siirtymistä

Lehdistötiedote Helsinki 26.10.2006
Vihreät luottamushenkilöt Pörrö Sahlberg, Jussi Heinämies ja Outi Alanko-Kahiluoto:
Helsingin kaupunki jarruttelee luonnonmukaiseen viljelyyn siirtymistä

Yleisten töiden lautakunta päätti 12.5.2003 § 315 siirtyä kaikilla maisemapelloillaan luonnonmukaiseen viljelymenetelmään vuoden 2006 alusta. Vuonna 2005 hankkeen valmisteluun haettiin vuoden lisäaika. 26.10.2006 Yleisten töiden lautakunnan kokouksessa lautakunnan enemmistö päätti äänin 6-2 perua aikaisemmat päätökset luonnonmukaiseen viljelyyn siirtymisestä ja kokeilla luonnonmukaista viljelyä vain pienellä osalla peltoalaa. Lisäksi tullaan kokeilemaan suorakylvömenetelmää, jonka yhtenä yleisesti tunnettuna haittana monimuotoisuudelle on rikkakasvien torjunta-aineiden lisääntynyt käyttö.

Luonnonmukaiseen viljelyyn siirtyminen on yksi "Maisemapeltojen ja Haltialan tilan kehittämissuunnitelman" keskeisistä tavoitteista. Helsingin kestävän kehityksen toimintaohjelmassa luonnon monimuotoisuuden säilyttäminen ja vaaliminen on mainittu yhdeksi viidestä päätavoitteesta. Maisemapellot ja Haltialan tila ovat oleellinen osa Helsingin viheralueverkostoa. Maisemapeltojen viljelyn tärkein tavoite on kulttuurihistoriallisesti arvokkaiden alueiden maisemanhoito ja luonnon monimuotoisuuden turvaaminen. Alueen luonnon monimuotoisuuteen kuuluvat mm. perhoset ja linnut, jotka hyötyvät siitä, että kemiallisia torjunta-aineita ei käytetä.

Me allekirjoittaneet olemme sitä mieltä, että Helsingin kaupungilla on varaa huolehtia myös luonnon monimuotoisuuden turvaamisesta tuleville sukupolville.
Pörrö Salhlberg
Yleisten töiden lautakunta, vihr.
Jussi Heinämies
Yleisten töiden lautakunta, vihr.
Outi Alanko-Kahiluoto
Kaupunginvaltuutettu, vihr.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu