torstaina, kesäkuuta 07, 2007

Retki Vartiosaareen

Viheraluetyöryhmä ja Itä-HeVi kutsuvat kaikki helsinkiläiset vihreät iltaretkelle Vartiosaareen keskiviikkona 13.6. Omat eväät mukaan. TAVATAAN HERTTONIEMEN METROASEMALLA KLO 17. Ilmoittaudu mukaan (kuljetus soutuveneellä): kirsikka@kirsikka.info tai tekstarilla 040 764 5743.

Yleiskaava 2002 -käsittelyssä vihreiden ryhmäpuhe käsitteli Vartiosaaren huvila- ja virkistyssaarta näin: "Vartiosaaren kohdalla on tarpeen tehdä verraten pian saaren virkistyskäyttöä tukeva käyttösuunnitelma. Sen avulla pitäisi myös mahdollistaa Vartiosaaren kytkeminen kaupungin saaria koskevan vesiliikenteen kehittämiseen. Vartiosaaresta voisi kehittyä eräänlainen itäisen Helsingin Seurasaari. Se edellyttää kuitenkin olemassa olevien luonto- ja kulttuuriarvojen huomioonottamista sekä saaren tekemistä virkistyskäytön kannalta paremmin saavutettavaksi."

Tule tutustumaan Vartiosaareen http://www.kaupunginosat.net/vartiosaari ja kertomaan oma visiosi sen tulevaisuudesta. Retken jälkeen otamme kantaa siihen, miten saaren virkistyskäyttöä voisi helsinkiläisten vihreiden mielestä kehittää. Tapaamme oppaamme Päivi Nikulan klo 17.30 Reposalmessa, josta soudamme yli Fallboon rantaan. Reposalmeen pääset näin: Metrolla Herttoniemeen. Laajasalon busseilla (ainakin 85 ja 88) 10 min, jäädään pois Yliskylässä, Ilomäentien pysäkillä. Ilomäen tietä jatketaan bussin suuntaan, Reposalmentielle ja rantaan asti. Fallbo on mökki, jossa voimme säilyttää tavaroita, keittää teetä ja syödä omia eväitämme. Kierrämme saarta käyden mm. muutamien yhdistysten mökeillä ja näköalapaikalla.

Keskustelemme saaren nykyisestä ja tulevasta käytöstä. Retkelle on lupautunut mukaan myös Mari Puoskari (Onnea varapuhis!!), joka kertoo valtuustoryhmässä ja kaupsussa käydyistä keskusteluista.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu