tiistaina, toukokuuta 08, 2007

Terveisiä Seurasaaresta

Viheralueryhmä tutustui Seurasaaressa tehtyihin kansanpuisto-suunnitelmaan liittyviin ensimmäisiin metsänhoitotoimiin eli harvennuksiin ja avohakkuualueeseen lauantaina 5.5. Mukana 8 aikuista, 5 lasta ja Rondo-koira.

Saaresta oli yllättävän reippaalla kädellä hakattu mm. suuria kuusia, maisema oli monin paikoin niin aukea, että eron entiseen hätkähdytti. Kun tulette Seurasaareen, lähtekää kiertämään saarta oikeaa rantaa pitkin, niin näette muutokset. Yksi reilun puolen hehtaarinkokoinen avohakkuualue eläimille tärkeän kosteikon kohdalla näytti ryhmän mielestä turhan suurelta varastorakennusta/verstasta varten. Aika näyttää, kuinka suuri rakennelma siihen nousee.

Ryhmä oli pähkinänkuoressa sitä mieltä, että saaren palauttaminen kokonaisuudessaan vuosisadan vaihteen (?) nurmivaltaiseen ja avaraan kansanpuisto-asuun ei ole mielekästä. Nyt on nyt ja elämä saarella on sopeutunut nykytilaan.

Ravintola-lava-akseli voisi toki olla kansanpuistoa ja temmellyskenttää, samoin museopuoli osittain. Mutta saaren luonnonmukaisempi länsiranta olisi syytä jättää rauhaan. Turhan kovakätisen hakkuun haittapuolia ovat mm. tuulitunnelit ja heinittymisen myötä lisääntyvät punkit, lepakoiden elinolojen vaarantuminen ja tärkeiden juomapaikkojen katoaminen maassa kömpiviltä, Kati opasti meitä.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu