tiistaina, helmikuuta 13, 2007

Finlandia Park

Finlandia Park (en kykene kirjoittamaan sitä suomeksi, nimi on niin raivostuttavan harhaanjohtava) on hanke, jossa Töölönlahdesta tehdään 'Helsingin aktiivinen ydin' ja 'teemapuistojen, vesiaiheiden ja toimitilarakennuskortteleiden väliin jäävien vapaiden kaupunkialueiden keidas'.

Enpä ole huolestuttavampaa suunnitelmaa aikoihin lukenut kuin tämä suunnitelma tuhota Töölönlahden omaleimainen luonnonmukaisuus (vastako rakennettuina alueet muuttuvat keitaiksi?!) osoitteessa www.finlandiapuisto.fi.

Töölönlahti on Töölönlahti. Se, että sinne tuodaa 'vesiaihe' on jumalattoman irvokasta. Siellä ON JO VESI. Töölönlahdesta halutaan tehdä vihdoin ja viimein puisto, niinkö? Se ON JO PUISTO. Mutta se pitää muokata kunnolliseksi, pääkaupungin arvoa ja houkuttelevuutta lisääväksi keitaaksi, niinhän? Se ON JO KEIDAS.

Keitailla tarkoitetaan käsittääkseni alueita, jotka poikkeavat virkistävällä ja jopa rauhoittavalla tavalla ympäristöstään. Ei siis lainkaan alueita, jotka on sullottu täyteen erilaisia aistiärsykkeitä ja aktivointi-reaktio-vempaimia, jotta kaikilla pysyisi koko ajan vauhti päällä ja dynaamisuus korostuisi.

Minusta Töölönlahden lenkkeilyrundin kavereiksi sopisivat upeasti kiinalaiset voimistelu-telineet, joilla kävelijät, taj chi -ryhmät ja lenkkeilijät voisivat verryttää itseään. Että sen mittakaavan kehitystä minä toivoisin sinne.

Mitä mieltä te olette? Onko huolestumiseni täysin turhaa? Olenko vanhaan takertuva sentimentalisti-nimbyilijä, joka ei pysy kehityksessä mukana eikä ymärrä meidän kaikkien yhteistä parasta?

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu