keskiviikkona, syyskuuta 09, 2009

Eheää ja tiivistä kaupunkirakentamista

Helsingin vihreiden listoilla on viime aikoina keskusteltu siitä pitäisikö Helsinki rakentaa tiiviisti ja tehokkaasti vai väljästi huomioiden riittävät viheralueet. Keskustelua kirvoitti Osmo Soininvaaran HS:n kommentti, joka oli toimittajan siteeraama lause Soininvaaran näkemyksistä Santahaminan rakentamisen suhteen. Soininvaaran ajatuksiin voi tutustua hänen blogissaan.

Keskustelu on kirvoittanut monia mielipiteenilmauksia, joista räikeimmät asettavat luonnonsuojelun ja ilmastoystävällisen kaupunkirakentamisen vastakkain. Mielestäni aidosti ekologinen ja eheä kaupunkirakenne huomioi myös lähiympäristön viihtyisyyden ja viheralueet on tärkeä osa asukkaiden hyvinvointia.

Helsinkiä on varaa tiiviistää runsaasti kajoamatta lainkaan luonnonsuojelu- tai arvokkaisiin viheralueisiin. Sipoon osalta alueen suunnittelun on lähdettävä siitä että ensin määritetään rakentamisen ulkopuolelle jätettävät arvokkaat luonto-, virkistys- ja kulttuurikohteet. Sen jälkeen pohditaan paljonko asukkaita mahtuun tiiviiseen, helminauhamaisesti (joka sallii myös ekologiset käytävät) ja tehokkaaseen joukkoliikenteeseen tukeutuvaan kaupunginosaan Östersundomissa.

Tunnisteet: , , ,

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu